“Nessie”, we zijn er klaar voor!

Schotland
Ik heb er lang naar uitgekeken maar op 22 maart a.s. is het zover: m’n eerste kano-kajakwedstrijd ooit waar ik zal deelnemen in de categorie solo-kano. We zijn met zo’n 39 teams ingeschreven, waarvan 3 in de kano-categorie, die de uitdaging aangaan om in 1 dag te peddelen van Fort William naar Inverness in Schotland. Het traject van + 92 km bestaat uit een aaneenschakeling van kanalen en meren (Loch Ness) en op een 6-tal plaatsen hebben we een “portage” rond de sluizen waarvan de langste 750 meter is.
Die wedstrijd past perfect in de voorbereiding voor m’n hoofddoel dit jaar, de Yukon River Quest, die eind juni zal plaatsvinden in de Yukon (Canada) en het ideale moment om eens te zien hoever we staan met onze trainingen. Sedert september zijn we volop beginnen trainen en in vergelijking met 2012, nog doelgerichter. Dankzij m’n inspanningsfysioloog zijn de trainingen nu veel gevarieerder (kano-varen, krachttraining, core-stability, zwemmen, fietsen) waarvan ik hoop dat dit z’n vruchten zal afwerpen. Aan de hand van een lactaattest op de watersportbaan in Hazewinkel werden de trainingszones bepaald en heb er nu meer zicht op aan welke hartslag ik het best kan peddelen.
Het voedingsschema heb ik nog wat verfijnd, maar de basis blijft nog altijd hetzelfde: koolhydraatrijk & véél variatie. De rijstpapjes en kwark-yoghurt doe ik nu in dichtgeknoopte plastiekzakjes, dus heb ik enkel een hoekje af te bijten en kunnen we het nuttigen.
Via Trisport Pharma hebben we ook een uitgebalanceerde sportdrank gevonden, die vooral géén maag-darmklachten veroorzaakt en toch een extra energiebron is.
Wat het materiaal betreft: door hier thuis hetzelfde type boot te hebben als deze die ik in Canada zal huren voor de wedstrijd, kan ik alles vooraf uitdokteren waar en hoe ik het best m’n materiaal kan schikken in de kano. Door gebruik te maken van de waterdichte en transparante zakken van Sea to Summit, verlies ik géén tijd om m’n voeding of kledij te vinden tijdens het peddelen.
Om praktische- en veiligheidsredenen hebben we nu ook een regenponcho aangeschaft van Kokatat die we boven onze zwemvest kunnen aantrekken en de rest van de kledij heeft eigenlijk z’n nut bewezen tijdens m’n trainingen, dus we zijn gewapend tegen alle weersomstandigheden.
We zullen opnieuw proberen het beste van ons te geven en hopelijk kunnen we finishen in Inverness met een vooropgestelde tijd van 15 uur, maar dit zal vooral afhangen van de weerscondities op de meren. Omdat ieder team verplicht is om een support-team te hebben zullen Karel en Hans ook meereizen naar Schotland en ervoor zorgen dat we niets tekort komen van voeding en kledij gedurende de tocht. Om na de wedstrijd wat los te peddelen gaan we dan samen nog een rivier gaan afvaren in de Highlands, maar daarover meer in het volgende verslag.
We hebben terug onze SPOT-messenger met ons mee, dus voor de thuisblijver en geïnteresseerden zijn we te volgen via volgende link vanaf zaterdag 22 maart om 02:00 AM (local time): http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0NLdymTmsXmRhVZ25nIDrdSpVD844IvKk

Graag nog ook een dankwoordje aan de verschillende sponsors die me op 1 of andere manier helpen ondersteunen om dit alles te kunnen verwezenlijken: Elka Pieterman, Handyman, Timmer- & Schrijnwerk Vancoillie, Kano- & Kajakcenter Wachtebeke, Adidas Eyewear, Think, Nature Tours Yukon, Pleisterwerken Bart Desmet, Maes Electronics, Snoepfabrikant Matthys, AZ Jan Portaels, Sea to Summit, Wijnen en Likeuren Beernaert, Trisport Pharma.

Advertenties

4 thoughts on ““Nessie”, we zijn er klaar voor!

  1. Lang geleden dat ik je zag aan de Leie.
    We wensen jou veel succes ! Groetjes, den bakker

  2. Succes Cis !!! … hopelijk kunnen we je bijhouden … met de volgwagen 🙂

Reacties zijn gesloten.