Het aftellen is begonnen…

Het is een tijdje stil geweest hier om m’n site, maar wees gerust, we hebben ons buitensportmateriaal nog niet te koop gesteld op Kapaza.
Een paar maanden geleden werd ik gevraagd om een Nederlands management team te coachen om hen voor te bereiden op de Yukon River Quest 2014 waar ze willen deelnemen met een “voyageur”-kano (6 tot 10 personen). We proberen ze met raad en daad bij te staan wat ook betekent dat we dus zelf regelmatig terug met de kano gaan varen. De uitvalbasis is meestal het Nationaal Park “De Biesbosch” waar je uren kunt peddelen en aan natuurbeleving doen en waar men soms een glimp kan opvangen van bevers die er erg actief zijn in bepaalde gebieden.

P1000619

Nog exact 1 week te gaan en dan zitten we terug op vliegtuig naar Whitehorse om ons 2de gedeelte van “Revisiting the Klondike Goldrush” af te werken. Pak en zak staan reeds klaar voor ons komend avontuur. We starten in Skagway waar we in het spoor van de goudzoekers met de rugzak de Chilkoot-trail zullen aflopen, een tocht die start in Alaska en die we na 5 dagen willen afsluiten in Bennett. Daar laten we onze kano droppen en via een aaneenschakeling van meren en rivieren varen we  in 7 dagen terug naar Whitehorse
Hopelijk zitten de weersomstandigheden mee, want voor het ogenblik ligt er nog sneeuw in de bergen zodat er kans bestaat dat we zullen moeten gebruik maken van sneeuwraketten (extra gewicht) en ook bepaalde meren zijn nog niet volledig ijsvrij… We bereiden ons voor op het ergste en zullen de situatie het best kunnen inschatten wanneer we ter plaatse zijn.
Op 17 juni zijn we terug met hopelijk véél beeldmateriaal en een ervaring rijker.

Ciao

Advertenties

3 thoughts on “Het aftellen is begonnen…

Reacties zijn gesloten.